Κλιματισμός

Για το σπίτι

Για το σπίτι ...

Σ υνεργαζόμενη με όλους τους μεγάλους κατασκευαστές, η Ευρωκλιματιστική διαθέτει μία πλούσια γκάμα συστημάτων κλιματισμού οικιακής χρήσης. Αθόρυβα, αξιόπιστα, εύχρηστα, με μοντέρνα σχεδίαση και υψηλή ενεργειακή απόδοση, εγγυώνται ιδανικό κλίμα στον χώρο σας, χειμώνα-καλοκαίρι. Το εύρος των επιλογών περιλαμβάνει:

 • Μονάδες Τοίχου (τύπου split)
 • Μονάδες Οροφής
 • Μονάδες Δαπέδου
 • Πολυζωνικά Συστήματα (multi)

Για επιχειρήσεις

Για το σπίτι ...

Μ ε 20ετή εμπειρία σε επαγγελματικές λύσεις κλιματισμού, η Ευρωκλιματιστική μπορεί να καλύψει τις ανάγκες κάθε επιχείρησης, από μικρούς επαγγελματικούς χώρους και γραφεία, μέχρι μεγάλες ξενοδοχειακές και βιομηχανικές μονάδες. Ολοκληρωμένα συστήματα μέγιστης ενεργειακής απόδοσης, διακρίνονται για την ευκολία εγκατάστασης και συντήρησής τους, ενώ ταυτόχρονα παρέχουν προηγμένες δυνατότητες κεντρικής διαχείρισης και αυτοδιάγνωσης, διασφαλίζοντας αδιάλειπτη ομαλή λειτουργία και οικονομία. Το εύρος των επιλογών περιλαμβάνει:

 • Μονάδες Δαπέδου και Fan Coil Units (FCU)
 • Μονάδες Οροφής (τύπου κασέτας)
 • Kρυφές Mονάδες Oροφής (καναλάτες)
 • Συστήματα Μεταβλητού Ψυκτικού Μέσου (VRV)
 • Ιονιστές – Kαθαριστές Αέρα
 • Υγραντήρες – Αφυγραντήρες
 • Αεροκουρτίνες

Για εκθεσιακούς χώρους και συνέδρια

Για το σπίτι ...

Η Ευρωκλιματιστική είναι από τις ελάχιστες εταιρείες στον ελληνικό χώρο που διαθέτουν ολοκληρωμένα συστήματα κλιματισμού προς ενοικίαση, κατάλληλα για την κάλυψη των αναγκών πρόσκαιρων γεγονότων και εκδηλώσεων, όπως εμπορικές εκθέσεις και συνέδρια. Διατίθεται μία πλούσια γκάμα επαγγελματικών μονάδων δαπέδου και οροφής, θερμικής απόδοσης 65.000-120.000 BTU, ικανές να κλιματίσουν επιφάνειες έως 20.000τ.μ. Η Ευρωκλιματιστική αναλαμβάνει εξ’ ολοκλήρου την μεταφορά και εγκατάσταση των μονάδων στον χώρο σας, καθώς και την τεχνική υποστήριξή τους για όλη την διάρκεια της ενοικίασης.

Συχνές Ερωτήσεις

Τι είναι το κλιματιστικό inverter;

Η τεχνολογία inverter προσδίδει σε ένα κλιματιστικό την δυνατότητα λειτουργίας με μεταβλητή απόδοση, ρυθμίζοντας την παρεχόμενη ισχύ ανάλογα με την επιθυμητή εσωτερική θερμοκρασία και τις απώλειες του χώρου. Βρίσκεται ενσωματωμένη στην εξωτερική μονάδα και μπορεί να διασφαλίσει σημαντική μείωση στην κατανάλωση ηλεκτρικού ρεύματος.

Ποια είναι τα οφέλη ενός inverter;

Το σημαντικότερο όφελος από την χρήση ενός κλιματιστικού inverter είναι η μείωση στη κατανάλωση ηλεκτρικού ρεύματος, που ανάλογα με τον τύπο του μηχανήματος και τις συνθήκες λειτουργίας μπορεί να φθάσει έως το 50%, συγκρινόμενη με εκείνη ενός συμβατικού κλιματιστικού ίδιας ισχύος. Ακόμη, έχοντας την δυνατότητα αυτορύθμισης της παρεχόμενης ισχύς, ένα κλιματιστικό inverter πετυχαίνει να διατηρεί σταθερή θερμοκρασία εσωτερικού χώρου με μέγιστη απόκλιση ±0,2 °C, σε σύγκριση με τους ±2 °C ενός συμβατικού κλιματιστικού. Τέλος, τα inverter διακρίνονται για την ιδιαίτερα μεγάλη ισχύ τους στην λειτουργία της θέρμανσης, την ικανότητά τους να λειτουργούν σε πολύ χαμηλές (κάτω του μηδενός) εξωτερικές θερμοκρασίες, αλλά και την πολύ χαμηλή στάθμη θορύβου της εσωτερικής μονάδος, που πολλές φορές είναι κατά 15dB μικρότερη εκείνης των συμβατικών κλιματιστικών.

Kάθε πότε πρέπει να καθαρίζω τα φίλτρα του κλιματιστικού μου;

Στην περίπτωση ιδιωτικού χώρου, καλό είναι να καθαρίζετε τα φίλτρα του κλιματιστικού μία φορά τον μήνα, ενώ όταν πρόκειται για επαγγελματικό χώρο, καλό είναι να τα καθαρίζετε δύο φορές τον μήνα. Η διαδικασία καθαρισμού των φίλτρων είναι ιδιαίτερα σημαντική, αφού τα βρώμικα φίλτρα εμποδίζουν την σωστή ροή και κυκλοφορία του αέρα, μειώνοντας αισθητά την αποτελεσματικότητα του κλιματιστικού. Να σημειωθεί πως τα φίλτρα του κλιματιστικού πρέπει να αλλάζονται σε καθορισμένα χρονικά διαστήματα ανάλογα με τις οδηγίες του κατασκευαστή.

Kάθε πότε πρέπει να κάνω συντήρηση στο κλιματιστικό μου και γιατί;

Κάνετε γενική συντήρηση μία φορά τον χρόνο. Με αυτή, τα κλιματιστικά σας επανακτούν την χαμένη τους αποδοτικότητα, λειτουργούν οικονομικότερα, ενώ παράλληλα μειώνεται σημαντικά και η πιθανότητα εμφάνισης κάποιας βλάβης. Προσοχή: Η συντήρηση πρέπει να γίνεται πάντοτε από εξειδικευμένο συνεργείο.

Συνεργάτες